tiistai 26. heinäkuuta 2011

Käskyt

Tiiviisti Törpön agilityn periaatteet:

LÄHTÖ
Lähdössä ei mietitä mielentilaa, säätä, vaatteita, leluja, nameja, asentoa (väli vai sivu vai eteen). Siinä sanotaan istu ja siihen pitää jäädä. Sitä ei toisteta, korkeintaan ärähdys jos meinaa lähteä ja kehua saa niin paljon kun haluaa. Sinni pysyy paikoillaan vaikka ohjaaja heiluu tai tekee mitä vaan. Vasta ensimmäisellä estekäskyllä saa lähteä, riippumatta käden asennosta.

HYPPY
Hyppäämistä treenataan tekniikkana, silloin käsky on MENE(menemene), joka on meidän eteen-käsky. Radalla hyppy on HYP kun on tarkotus jatkaa eteenpäin. Eli palkka aina eteenpäin ja vain plussaa jos ampuu seuraavalle nenän edessä näkyvälle esteelle kyselemättä. Kääntyvä hyppy on HYS, silloin palkka ohjaajan lähellä ja tarkotus kiertää ohjattu siiveke ja tulla suorinta tietä ohjaajan luo ellei matkalla tule uutta ohjetta.

MUURI ja PITUUS
Hypyn käskyt

PUTKI
Samalla logiikalla kuin hypyn käskyt, LÄPI ja LÄS.

PUSSI
LÄPI

RENGAS on RENGAS :)
Lyhenee varmaan käytössä muotoon RENG tai RRR

PUOMI
KIIPEE, ALAS (täysillä onoffiin) ja vapautus JES. Jos ei pysähdy oikein, ei jatketa, TULE-käskyllä mukaan ja uusi yritys. Mutta vaatiako korjaamaan asennon itse ennen kun jatketaan tuohon uuteen yritykseen? Entä kisaradalla? Riittääkö se pysäytys ja korjaus vai otetaanko koko este kun vauhtia ei kuitenkaan ole enää niin kun alkuperäsellä yrityksellä?

A
Sama kuin puomi

KEINU
PAINA, ALAS, JES. Sama muuten kuin puomi.

PÖYTÄ
PÖYTÄ, MAA, TULE

KEPIT
Käsky on KEPIT ja pitää tehdä alusta loppuun riippumatta mistään häiriöstä.

2 kommenttia:

  1. Täytyy nyt valitettavasti sanoa, että ei minulla ole mitään päivänselkeää vastausta kysymykseesi. Treenitilanteessa ehkä korjaisin ensin, ja sitten ottaisin koko esteen uudestaan. Korjauksesta kun ei olisi soveliasta palkata, ja mitäs jos koko esteen uusintayritys onkin sitten ihan mieletön? Kisaradalla sitten juurikin vauhdin takia voisi ajatella että pelkkä alastulon korjaus riittäisi, mutta mitenköhän on asian laita sitten koiran päässä. No, jos treenimenetelmät toimivat niin tuota tilannetta et joudu kisaradalla miettimään.
    Muutenhan Sinnin periaatteet kuulostavat oikein pätskyiltä. Onko tuossa pöydän kiipee-käskyssä joku tarkasti mietitty tarina taustalla? Sitä vaan jäin pohtimaan, että pöydälle hyppääminenhän on ihan erilaista toimintaa kuin muu kiipeäminen mikä on täysillä juoksemista.


    T. B.O

    VastaaPoista
  2. Pöydän tarina on yksinkertainen, mutta tarkasti mietitty: Kaikki ylöspäin tasolle meneminen arkielämässä on KIIPEE. Eli itseasiassa noilla toisilla kontakteilla se on epälooginen, pöydällä paikallaan. Mutta juurtunu niin kovin suuhuni, että en osais käyttää muutakaan.. Pitääkö vielä nyt miettiä tätä? Koska pöytäähän ei ole vielä kovin kummosesti treenattu.

    Niin ja eihän meidän koskaan tarvi kontakteja kisaradoilla korjata. Koitan suhtautua niihin jotenkin samallalailla kun lähtöön, ei siinä mielentilaa tai muutakaan kysellä vaan tehdään nopeasti ja ilman mitään pelleilyä oikein.

    VastaaPoista