tiistai 26. heinäkuuta 2011

Yksi kerta riittää.

Tänään PAW:n treenit. Törttö teki ensin pientä pätkää pakkovalssia ja eteen irtoamista. Loppuun asti ei koskaan päästy vaikka esteitä oli yhteensä 6, viidennelle päästiin ehkä kymmenennellä toistolla. Ei se mitään, vaikeita juttuja tuommoset. Parasta oli kuitenkin, ei oppia kertomaan Sinnille, että istua pitää kun on käsketty vaikka olisi mikä mielentila vaan paljon yksinkertaisempi: kun mä sanon istu niin sitä ei tarvi toistaa. Istu-käskyä ei sanota uusiksi vaan se pätee kunnes toisin kerrotaan.

Tokalla kiekalla tehtiin keppejä omilla kepeillä parkkiksella. On ollut ongelmia taipua tokaan väliin jos sisään tullaan vauhdilla. Todellisuudessa ei ole tainnut edes ymmärtää, että pitäisi yrittää taipua. Niinpä otettiin kaksi paria ja toinen auki. Namiautomaatti keppien päähän ja lähetyksiä tolpan kierron kautta. Ensin ei löytynyt millään, ei niin millään. Avattiin lisää, helpotettiin kulmaa ja pikkuhiljaa alkoi lamppu syttyä. Samalla hiipui myös vauhti joten oli toki helpompaakin jo se taipuminen. Niin tai näin, kyllä siinä jotain opittiin ja tästä on hyvä jatkaa.

Vielä jaksettiin kolmas kierros. Tällä kertaa kontakteja, vauva-A:ta ja puomia. Nyt piti Töötön muistaa pysähtyä silloinkin kun palkka on edessä mutta ohjaaja takana, niin tai ohjaaja liikkuu ohi. Olipa vaikeeta. Läpijuoksuista ei saanu palkkaa, ei vaikka peruutti takaisin asentoon. Siitä vaan kutsuttiin uuteen yritykseen tule-käskyllä. Puomilla esiintyi hiukan arpomista laskevalla osalla, koska sekottaa nyt keinuun. Tai sitten perässä juokseva hihnanpitäjä häiritsi kun sellaisen ansiosta kerran veti karmean kuperkeikan. Muutenkin herkästi unohtaa mitä oli tekemässä ja kaahaa läpi. Mutta hyvältä näyttää kun lisätään häiriötä nyt järkevästi, tietää kuitenkin oikein hyvin mitä pitää tehdä jos vaan keskittyminen säilyy.

Sen kun vaan keksisi mitä keinun kanssa tekee? Taidan jatkaa sillä paina-käskyllä ylöspäin namille tuloa ja lisään siihen alas-käskyn. En yritä yhdistää keinutreeniin enää ohjaajan edelle kontaktille menoa. Ylöspäin on kuitenkin koko ajan ollut tosi kivaa ja aika pian saan sen laskemaan kokonaan. Ja loogisuuden takia on parempi sanoa se Alas kun kerran se asento yhtä lailla vaaditaan. Jes! Näin helppoa se on kun vaan tekee päätöksiä! Nyt äkkiä treenaamaan ja sitten puomia ja keinua jo kohta rinnakkain.

Samaan syssyyn voi tehdä päätöksen siitäkin, että kyllä vaan opetan ne Läs:n ja Hys:n. Nyt vaan treenaamaan niitäkin, jatkossa sen vasta näkee kuinka paljon niitä tulee käytettyä.

Jäähdyttely suoritettiin hiekkakuopilla koska piti testata Kirvalla uusia liivejä: Crewsaver by Petfloat. Koko M piti olla hyvä selkämitalle 35-45, eli juurikin Sinnille. Mutta kyllä oli luikulle liian isot, piti kiristää niin paljon, ettei liikkuminen kuivalla maalla oikein onnistunut enää. Enkä osaa sanoa oliko vedessäkään NIIN suurta eroa eli hyötyä. Niin tai näin, Kirvalle olivat sitten melko sopivat, mutta ei silläkään tuonut kovin suurta hyötyä. Vaikka näissä on nimenomaan myös mahakappaleessa kellutin, jota missään muissa ei ole.. No eipä voimamies-Kirvan uimatyyliä pienet kellukkeet noin vaan muuta. Sanoisin silti, että kannattaa kokeilla noita vielä, kummankin. Tai sitten jäävät odottamaan Tapin uimakoulua.

Uimasta mentiin äitille viettämään treenijatkoja. Muonitus koostui rapu-avokado salaatista ja mutakakusta. Salaatissa peruspohja ja avokadot ja ravut kokonaisen sitruunan mehuissa. Kakkuun kaksi minttukrokanttilevyä ja jotain muuta äitin reseptistä, ei tullut oikeanlaista rakennetta vaikka maku oli hyvä. Mansikkamelban kanssa maistui silti ja loput pakkaseen odottamaan seuraavia treenejä.

Kakun jäähtymistä odotellessa leikattiin lukot työsuojeluvaltuutetun Kirvan hellässä hoivassa. Niin ja annettiin Lipelle ruokaa. Naapuri oli leikannut nurmikon! Siinä otettiin sitten kuvia valioilmotuksia ja ja valiokuntaesittelyjä varten. Hyviä tuli!

Paw:laisten teiden erottua menin vielä moikkaamaan Tappia. Hän nukkui, söi ja möngersi. Tällä hetkellä Tappi on kuka vaan, kaikissa on hyviä piirteitä mikä onkin ihan hyvä 1,5 viikkoa vanhoille koiranpennuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti