keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Tavallinen lenkki

Tänään oli vuorossa eilen pohtimani normi lenkki. Niistä ei nyt ole liikaa päästy nauttimaan, ja tajusin kyllä heti metsään astuttua miksei. Vaikka lähdettiin matkaan vasta 21, jolloin on vielä valoisaa, muttei enää niin kauhean kuuma (24 C). Kuumuus oli silti ihan kiva ja ötököitä pörräs ihan kivasti. Yäk!

Urheasti jatkettiin silti hyvä tunnin kierros Uutelassa. Alussa Tööttö oli könkkö ja päätin, ettei tänään tarvi mennä uimaan. Ei kaivata yhtään liukkaita rantakiviä ja epäedullista uima-asentoa enää pahentamaan tilannetta. Siispä umpimetsään, ettei vähänkään olisi tuulta tai houkuttavia aaltoja.

Myöhemmin totesin, että avaramilla poluilla Törppö malttoi ravata kun umpparissa piti säntäillä eikä ainakaan tuntunut rentoutuvan ranka. Leveitä polkuja tallustellessa alkoi näkymään jo kivaa ravia ja päätin tarkistaa tilanteen. Siellä siis kaikista verenimijöistä välittämättä pysähdyin venyttelemään tyyppiä.

Heti oli tuhat hyttystä kimpussa, mutta ei se niin paha ollut kun sain ihan kunnollisia venymisiä esiin! Ensin maassa namia etujalkojen väliin ja kauemmas, hyvin rullasi ristiselkä. Sitten seisaalla namia nenän edestä ylös nivusista kiinni pitäen, hyvin pysyi etujalat maassa vaikka kuono nousi kohti taivasta! Enempää en pystynyt vaan jatkettiin letkeää matkantekoa.

Loppumatkasta tultiin siihen kivoimpaan hiekkarantaan enkä voinut vastustaa enää. Vaikka vesi oli yököttävää, aika varmasti varsin sinileväistä. Päätin ettei se voi olla kovin paha juttu, selvisihän Kiusa viime kesänä ihan oireitta paljon pahemmasta ja silloin mulle tolkutti vaikka kuinka moni, ettei se niin vaarallista ole. Pitäisi kuulemma lillua siellä monta tuntia ja juoda sitä ihan reilusti. Mitähän on ne kauhutarinat koirista, jotka kuolevat takakonttiin käytyään uimassa sinilevässä?

No eläinkoe sisälsi tällä kertaa tasan kaksi kepinhakua, joita edelsi nätti ja maltillinen makuu. Kotona heti huuhtelin koko tyypin huolellisesti, senkin takia, että tämä helkkarin hiekkamaa imeytyy uskomattoman tehokkaasti tonne ihoon kiinni. Niin ja loppulenkki tultiin hyvää ravia, jopa hihnassa! Ohitettiin muuten oikein nätisti edellä kulkenut collie ja pari kauempana näkynyttä koiraa. Vaikka nyt kun ei paljon normilenkkeillä,  on tässä näkynyt selvää huononnusta.

Eilen Töpsä ei syönyt viimeistä mitallistaan, siis sitä annosta joka annetaan ravinteiden kanssa. Mikähän sitä vaivas? Kyllä normaalisti uppoaa vielä tuokin, vaikka olisikin saanut treeneissä 7 lihapullaa ja muuten päivän mittaan palkkana mitallisen nappuloita. Niin ja vähän ennen tota vikaa tarjoilua yhen koiven.. ehkä se oli se ongelma. Eli tänään saa eilisen annoksen eikä mitään herkkuja.

Kyllä normi lenkki se vaan on kaikkein parasta liikuntaa. Mitähän sitten käy kun lenkkeilijöitä on yksi lisää..? No saapi luvan suttaantua. Nyt iltapalaksi 2.19€ maksanut iso Chiquita smoothie :) Uiui! Ja Simppakin juuri söi reippaasti kupin tyhjäksi.

2 kommenttia:

  1. Mitä ihmettä, oliko se jokin tarjous?

    B

    VastaaPoista
  2. Päiväysvanhoja. Olis ollu enemmänki, mutta otin vaan ton ja yhen Innocentin mustikkalitran. En tiiä olisko ollu hyvä ottaa kaikki ja laittaa pakkaseen? Mitähän niistä tulee sulaessa? Eipä tarvi enää miettiä kun se päivä meni jo joten enää niitä ei siellä oo.

    VastaaPoista