keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Sesonki on käynnissä!

Kesäloma ja uuden kodin puuhailu sotkee rutiinit ihan kokonaan. Kyllä tässä on jossain välissä jotain koirien kanssa puuhattu, mutta ei sitä ainakaan kerkiä ylös kirjaamaan.

Agilityä on käyty tänä aikana tekemässä yhden kerran. Martan mammalomaltapaluutreeneissä omat sai huutaa aidassa ja tehdä välissä aina jotain pientä. Juostiin vauhtiympyrää, kertailtiin kontakteja ja muistuteltiin keppejä.  Oikeastaan ihan hyvät simppelit kertaukset perusasioista.

Juoksemassa on käyty melkein joka toinen päivä. Kummatkin on käyttäytyneet aika hyvin. Ovat joutuneet olemaan narussa kun meni hermo siihen hulluiluun. Kerran olivat koko lenkin irti kun en jaksanut roudata fleksejä. Aika paljon sai jöötä pitää ja rankinta oli kun piti koiraohituksiin kaivaa remmit taskusta. Jos keksii jonkun kevyen pikaremmiratkaisun niin noita voi kyllä tehdä sillon tällön. Luomulenkkeilyä.

Kylässä on käynyt koiria. Ensin oli Oili, joka ei olisi halunnut kohdata Sinniä ollenkaan. Hurja-Sinni joutui siis pullon alle. Pullon avulla Sinni antoi lasten leikkiä. Neiti harmaa kärsi nurkassa maaten, kääntäen päätä silmät kiinni aina poispäin telmijöistä. Oili kävi välillä aina varmistamassa multa oliko tilanne turvallinen ja sitten taas leikkimään. Kun leikki alkoi laantua niin Sinni pääsi vapaammalle ja oli ihan siivosti. Koko ajan piti kyllä seurata ettei Sinnin fiilikset päässeet kehittymään väärään suuntaan.

Sunnuntaina ei ollut treenejä kun keskityimme karsintakatsomoon. Oltiin kotona ja Emppu tuli poikien kanssa kylään. Käytiin aamulla ensin hyvä lenkki niin oli rauhaisaa katsoa kisoja livestreaminä koneelta. Ihan mielettömän hyvä palvelu kyllä tuollainen. Kodin mukavuuksissa pystyy seuraamaan kaiken jännän ja tylsät kohdat voi skipata puuhaten jotain muuta.

Safin miehekkyyden takia Hoppu sai olla makkarissa koko päivän, hän nukkui ihan tyytyväisenä tyynyllä. Sinni oli sohvalla ja pääsi esittämään uutta vieraanvaraisuuttaan. Pullo oli koko ajan esillä ettei hyvät tavat unohtuneet. Puolessa välissä Sinni siirtyi myös makkarivankilaan, koska se taisi kuitenkin olla se mieluisampi vaihtoehto.

Kahteen otteeseen on jo päästy mustikkaan. Saldo 5l. Ekalla kerralla mentiin ihan tarkotuksella Sipooseen ja koirat hullutteli koko sen pari tuntia. Taitaa olla Sinnilläkin nyt vähän kivempaa kuin viime vuoden yksinäisessä supertylsyydessä.

Toka mustikkaretki oli alunperin jälkitreeni. Olin bongannut jostain lentokentän luota hyvän näkösen metsän ja mentiin nyt tekemään sinne jäljet. Jälkiä tallaillessa huomasin koko ajan kahlaavani mustikkameressä. Sitkeästi silti tein molemmille kaksi treeniä. Ensin ilmaisumuistutusruudut ja sitten sopivan vaikeat normaalit jäljet. Kaikissa yritin laittaa kepit aina niin, että itsekin löytäisin ne vielä.

Muistutusruudut meni ihan hyvin. Sinni tosi kiltisti näytti kaikki. Hopulle ruututyyli on jo aika huono kun siinä palataan tavallaan tulosuuntaankin välillä. Toisaalta hyvä, että ei päässyt kaahaamaan vaan siinä pienellä pläntillä piti vaan käyttää nenää ja tehdä töitä. Hoppu olisi kyllä kaahannut ihan tolkuttomasti koko ajan.

Varsinaiset jäljet meni muistuttelun ansiosta hyvin myös. Maasto oli vähän hankalaa vaihtelevaa metsäpohjaa ja molemmat meinasi kaahata hukkaan useaan otteeseen. Oli vaan pakko pitää vastaan ja pakottaa rauhottumaan. Jos en olisi itse tiennyt missä jälki menee, oltaisiin oltu ihan hukassa kaikki. Taitaa olla aika alkaa luottamaan vähemmän ja vaatimaan enemmän. Muuten nuo vaan rallaa pitkin poikin ja ilmaisee keppejä jos ja kun niitä nyt sattuu nenän edestä löytymään.

Kaikki löysi kyllä kaikki kepit, mutta melkein jokaisen jouduin pidättämällä vaatimaan esiin. Sinnillä taisi olla enemmän itsenäisesti löytyneitä keppejä kun hänellä tuo tahti muutenkin on vielä ehkä hiukan maltillisempi.

Jälkihommien jälkeen käytiin pieni lenkin tapainen ja sitten laitoin koirat autoon ja pääsin mustikoiden kimppuun. Paikka oli liian lähellä tietä joten en voinut antaa koirien juosta valtoimenaan. Minähän en poimiessa pysty yhtään katsomaan missä koirat menee.

Siinäpä tää tähän mennessä. Uimassa ei ole käyty tänä kesänä juuri yhtään. Sen tilalla on nyt juoksu joka kyllä pitää Töötön ihan hyvässä kuosissa. Säätkin on suosineet enemmän juoksua kuin uintia, joten ehkä me kestetään tää. Hoppu on kuitenkin kahlannut niin paljon kuin on ikinä pystynyt. Joka lenkin jälkeen pitää mennä suihkun kautta, pestä korvien väli ja häntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti