torstai 15. maaliskuuta 2012

8 kuukautta Populaaria!

Tiistaina uskaltauduin Ojankoon, "treenaamaan". Yököttävä kaukolämpötyömaa kiertää kuraisena kentän ympäri katkoen reitit melkein joka suunnasta. Hanki ei kanna ja kaikkialla missä ei ole kuraa tai pettävää hankea on järkyttävän liukasta. Ulkoile siinä sitten.

Hallissa oli meidän sisäisen tilanteen takia kamalaa. Kaikkialla siis jotain vikaa, hyvä asenne! Pääsyy treenaamaan menemiseen oli Sinni. Hänen kanssaa pitää edelleen tehdä sitä hyppytreeniä ja nyt uutena haasteena vahvistaa sitä rauhallista tekemistä. Jännä sinänsä, että mitään rauhallisuutta ei edes kaivattu ennen kuin se osottautui mahdolliseksi yhteishallihengailuopiskelun sivutuotteena.

Nyt olen aivan romuna kun Sinni ei ole koko ajan niin rauhallinen kuin meidän yksityisissä sessioissa. Vaikka tähän ikään asti se on pelkästään kiehunut läpi kaikki treenit. Aika vahvassa on siis keittämistaipumus ja käytännössä pitäisi seuraavat kolme vuotta tehdä pelkkää rauhallista treeniä jotta olisi oikeus vaatia rauhallisuutta yhtä paljon kuin kiehumista esiintyy. Lukuunottamatta sen vaikutusta, että kiehuminen saattaa olla Töötölle se luontaisempi reaktio kuin rauhallinen harkinta.

Järjellä ajatellen tilanne on siis ihan ok. Onhan nyt tullut ylipäänsä mahdolliseksi treenata rauhallisen Sinnin kanssa. Mutta kyllä se vaan silti turhautti niin maan järjettömästi kun tiistain hallisessiosta suurin osa ajasta meni rauhottamishommiin. Synkimmällä hetkellä valaisematon halli pimeni taivaan myötä ja kohta alkoi hirveä jylinä, tuli joku kaamea raekuuro. Silloin Sinni rauhottui vähän kauhistelemaan ja tuli hetkeksi sellainen olo, että kyllä me tästä yhdessä selvitään.

Välissä saatiin tehtyä suunnitellut hyppytreenit:
1. Set point okseri 25-35, korkein näytti jännittyneeltä.
2. 3:n hypyn perussarja, 7 jalkaa ja korkeusarviopysty 25-35. Tämä oli nyt muistelua vanhoista treeneistä. Sinnillä meni pari toistoa harjotukseen orientoitumiseen, ei malttanut tehdä innaria kunnolla, mutta sitten näytti hyvältä ja korkeus meni rennosti.
4. Perussarja 15 cm pystyillä häiriörimat edessä. Tämä oli nyt käytännössä lyhyempi kuin oksereille tehdyt ja Töötöllä oli vaikeuksia mahtua sinne. Varsinkin kun lähestyi suorasta putkesta ja vedätin reippaasti. Rimat lenteli pahasti ja oli pakko himmata itse ja antaa suoritusrauha. Parempi nyt vaan jaksaa haalia ne okserit sinne. Ja selvittää miten ne välit menee suhteessa esteiden pituuteen.

Hoppu teki väleissä keppejä kolmella tosi väljään asetellulla parilla. Superisti haki oikein sisään vaikka hornan kuusesta. Meni niin hyvin, että oli vähän tylsää tehdä sitä. Tehtiin sitten myös LÄS:siä ja rengastakin. Ei ollut kovin systemaattista kun Töötön kanssa puuhailu vei kaikki mehut.

Jälkeenpäin yritettiin vielä etsiä jotain järkeviä reittejä, mutta edellisten rajotteiden lisäksi tietysti ladut hankaloittivat elämää. Onneksi hanki kantoi koiria ja siellä saivat onnellisena kaahata, Sinni purki turhautumistaan kovan keskittymisen jälkeen ja Hoppu purki muuten vaan energioitaan. Aurinko paistoi, on se kiva kun tulee kevät.

Keskiviikko oli juoksupäivä. Flekseillä oli mukava edetä, sää oli nätti ja juoksu kulki. Simputti ihan kivasti ravasi, vaikkakin tuo ravi taitaa vielä olla liian hidasta ollakseen kunnolla kuntouttavaa.

Iltapäivällä Hopelilla oli treffit Tuituin kanssa. Vaan ainahan se menee niin, että kun suunnittelee ja sopii niin ei siitä mitään tuu. Ei oikein lähtenyt leikki käyntiin. Ei lähtenyt myöskään parsonpentu Potun kanssa kun leikkikaverien kokoero hankaloitti kuviota. Käytiin sitten vähän hallissa huiskimassa jotain. Tehtiin rengasta ja haasteiden lisäämiseksi otettiin alle hyppyjä. Oli muuten aika taituri taas! Ihan sama mistä lähestytttiin niin aina meni oikeasta reijästä. Peräti neljän esteen kautta renkaalle ja oikein meni! Wubballa leikkiminen oli kivaa ja oli huiput pikatreenit.

Koiranvaihto, Kristiinan ja Oilin nouto ja seuran kokoukseen. Oli yllättävän pitkä rupeama, mutta suunnitelman mukaan tehtiin sen jälkeen kaverusten kanssa lenkki. Ilta oli varmaan niin pitkällä, että ei paljon leikityttänyt joten ihan hyvää rentoa liikuntaa sai Tööttis.

Torstaina, tänään on Hopulla juhlapäivä. Synttäreiden kunniaksi opittiin nyt minimoimaan se ainoa epämiellyttävä asia Hopun elämästä: kotiovelta hissiin siirtyminen. Kammottava liukas ja huimaavan korkea paikka ohitetaan sujuvasti niin, että Hoppu pääsee ekana ovesta ilman remmiä ja Sinni tulee narussa perässä. Hoppu pääsee siis omaa tahtia ja Sinni ei pääse hyppimään päälle riehumaan. Hississä kaikki on jo hyvin.

Varsinaiseksi juhlinnaksi voisi sanoa uimareissua. Tuttuun tapaan eteni homma taas. Hoppu ui hullun lailla ja siinä sivussa kasteli koko maailman. Sinni vastusti uimaan menoa ja kaikkea muutakin minkä pystyi, mutta ui ihan kivasti kunhan altaaseen joutui. Uudet liivit istui selvästi paremmin, mutta ei ne nyt mitään taikaiskua uinti-intoon tehneet.

Pitää varmaan lähteä jotain synttäriherkkua ostamaan. Siis vaikka Ben&Jerryä mulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti