tiistai 1. toukokuuta 2012

Greyhound

Edellinen kuvaviesti paljastaakin näppärimmille mitä lauantaina tapahtui. Tööttö heitti talviturkin! Aamupäivällä oltiin juoksemassa ja meni ihan mukavasti. Loppumatkasta Tööt meni makaamaan yhteen lätäkköön ja siitäkös sain heti kimmokkeen! Kotiin pesulle ja sitten Allun salonkiin ajeltavaksi. Iltapissalle laitettiin fleecehaalari päälle ekaa kertaa.

Sunnuntaina alkoi myös virallisten treenien ulkokausi, jihuu! Ei ulkona mitenkään paremmat olosuhteet kyllä ole, mutta tuplasti enemmän treenejä. Ekana on Hopun ryhmä ja heti perään Sinnin. Vähän hankala lämmittelyn kannalta kun Hopun treenit on vielä sen sorttiset, ettei sieltä voi irrottautua.

Hoopon ohjelmassa oli ensiksi takanaleikkaamista. Tehtiin ekaa kertaa lelulla heittäen palkaten. Ei siis namikippoa mailla halmeilla. Oikein hienosti toimi tyttönen, lähti hyvin leikkauksiin, palkkautui lelulla hyvin ja istui lähtöönkin kerta toisensa jälkeen kuin tatti. Oli kaikenkaikkiaan tosi fiksu ja yritti parhaansa, paikkaili epäselvää ohjausta ammattimaisesti.

Tokalla kiekalla tehtiin vähän pidempi pätkä, jossa olisi voinut tehdä vaikka mitä kikkailuja. Olin vähän huolissani mitä siitä tulee, mutta päätin luottaa fiksuun koiraani. Luottamus on aina hyvä, mutta joskus siihen joutuu pettymään. Nyt Hopulla oli jotenkin oudot fiilikset, se jolkotteli sinne tänne ja suurinpiirtein oikein, aika paljon nenä maassa. Ei huvittanut lelu eikä oikein mikään, tosi outo juttu. Hän olisi kai kaivannut namikuppiaan. Tehtiin jälkeenpäin viereisellä kentällä vähän siivekkeenkiertoja lelupalkalla ja siellä taas tarrasi ihan hyvin leluun ja juoksuvauhti oli ihan ok.

Sinnin treenien rataantutustumisen aikaa PK-puolelta kuului laukauksia. Niitä tuli useampi sarja vaikkei sunnuntaina pitäisi mitään ampumista olla. Lupasivat sitten lopettaa seuraavaan sarjaan, vaikka lupa kuulemma oli kunnossa. Sinni oli autossa kaikki paukut ja otettiin vika vuoro radalle niin kerittiin kunnolla pois sieltä välissä. Vaikka ihan oma itsensä Sinni oli autosta päästessä Hopun ja Oilin kanssa lenkille. Oilin tosin piti tarkistaa onko tämä hörökorvainen vinttari varmasti Sinni. Ääni oli sama, joten ei epäilystä.

Sinnin treenit meni tosi hienosti. Radalla oli paljon vaikeaa, mutta me päätettiin selviytyä. Me osataan ihan kaikki jos vaan keskitytään ja ohjaan napakasti. Sitä paitsi mukana oli taikapallo. Ihan uskomaton vaikutus on pienellä kumiesineellä. Sinni lussuttaa palloa ja millään muulla ei ole väliä. Se voi katsella muita koiria ja olla irti agilitykentällä ihan rauhallisena. Se myös tekee hyvin tarkasti kaikkensa saadakseen pallon takaisin, joten keppien takanaleikkaus ja loppuun asti yksin meneminen, sekä tietysti kontaktit sujui aivan nappiin. Harmi ettei rataa saa tehdä lelu suussa, olisi vielä parempi harmonia. Nyt täytyy kuunnella tuttua huutoa aina kun ei ole pallo suussa tai tehtävä käynnissä.

Pitää saada video meidän tähänastisen agilityelämän parhaasta radasta Marjolta tähän.

Maanantai oli juoksupäivä. Vajaa tunti mäkistä maastoa, eli epätasaista vauhtia. Mulla kulki, Sinni peitsasi aika paljon ja Hopulla oli loppumatkasta jo kuoleman tylsää.

Tiistaina koirien vappu oli tiivis harrastusrykäys. Ensin Sinnin kanssa 5km pyörälenkki. Kalju selkä näkyy niin hyvin, etten ole ihan tyytyväinen. Ihan kuin olisi jännitystä ristissä, eikä se helpottanut koko matkalla. Epäilen, että katson sitä nyt jotenkin väärin, ei pitäisi olla mitään ongelmaa nyt. Vauhti oli kyllä hyvä koko matkan ja reippaasti kulki. Matkan varrella kävin tallaamassa Hopulle pari jälkiruutua.

Kun päästiin kotiin niin lähdettiin heti autolla kohti Ojankoa. Matkalla Hoppu pääsi nenähommiin. Hyvin löytyi kyllä kepit, ei vaan malta kunnolla jäädä maahan. Ehkä voisi tehdä vähän suurempaa ruutua seuraavaksi ja sitten maltilla vaatia kunnon ilmaisut.

Ojangossa mentiin halliin kaikki yhes koos. Rakennettiin hyppytreeni ja alettiin hommiin. Sinnillä taas taikapallo koko ajan suussa, joten kaikki sujui. Vain luovutuksessa ja siitä uuteen tehtävään lähetyksessä on ärsyttävää tökkimistä/huutoa. Simpan kuviot:
1. kolmoissarja, 11 jalkaa (fivefingersit on tosi pienet) pysty 35-45
2. kolmoissarja, 15 jalkaa, muuri mini-medi ilman palikoita-palikoilla(40)
3. kolmoissarja, 19 jalkaa, pysty 35-45
Kaikki putkesta putkeen kilpaa juosten. Ekassa lopun putki oli suora, sitten eri suuntiin mutkalla. Alkuun menin molemmilta puolilta suoraan, sitten takanaleikkasin. Tosi hyvää takanaleikkaustreeniä. Ja toivottavasti vältettiin pysty pää. En kerinnyt sitä itse tarkkailemaan, kuten en paljon muutakaan, mutta toivon tämän olleen hyppäämisenkin kannalta hyvä treeni. Eikä ollut liian rankkaakaan.

Hoppu teki ekan ja vikan hukinsa keppejä. Ne olivat ihan hukassa, siis täysin. Täytyi alottaa ihan alusta, yhdellä parilla kohtisuoraan. Takkusi tosi paljon. Hoppu huiteli tekemässä kaikkea muuta kun ei saatu juonesta kiinni. Lopussa sain jo mukaan kaksi paria, mutta nekin oli oltava kohtisuorassa, vaikka yksinäisen parin sain aika suoraan jo. Täytyy vähän tuumia tätä nyt.

Keskimmäisellä kerralla otettiin rennommin Hoopon kanssa ja lelulla palkaten tehtiin kahdella hypyllä kaikenlaisia kuvioita. Sylkkärit, takaakierrot kaukaa, takanaleikkaukset.. kaikki sujui ja Sinnin synttärileluraato oli huippukiva. Tyypit siis vaihtoi leluja. Sinnille Hopun oranssi Cuz ja Hopulle Sinnin synttärilahja.

Loppulenkillä pääsivät pitkästä aikaa kaahaamaan ja Sinnille se meni heti päähän. Hullua oli meno taas ja Sinni ei osannut lopettaa.. Hoppu löysi kurasukelluksen hurman ja lätäkössä maaten puhalteli kuplia. Tosi kaunis vaaleanpunainen kuraprinsessa mulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti