maanantai 8. elokuuta 2011

Melkein leirillä

Tänä vuonna meinasi jäädä leiri väliin ekaa kertaa. Olin leirillä jopa sinä vuonna kun Piippa kuoli pari viikkoa ennen leiriä. Sen koommin olinkin sitten lainakoiraillen leirillä, mutta pois jääminen ei käväissyt mielessä. Ja sitten tänä vuonna kun on viimein oma koira jonka kanssa osallistua, niin meikä päättää ettei voi. Oli se päätös ihan oikea, mutta pääsinpä silti poimimaan parhaat palat leiristä, tai tälle hetkelle sopivimmat.

Se kyllä harmittaa, että perjantain leirikisat jäi väliin. Vähän mietin josko oisin sinne pelmahtanut paikalle kuitenkin, olisi ollu aika hauska testata miten olisi sujunut. Aika rento olisi ollut eka kisakokemus. Ei se viime vuoden titteli siitä paljon olisi huonommaksi mennyt, Kiusan kanssa saatiin palkinto "Eniten pisteitä keränneet"...

Meidän leirielämys alkoi lauantaina puoliltapäivin. Kerittiin katsomaan tokan ryhmän aamutreenejä. Niiden jälkeen menin tekemään omaa kivaa radalle. Tehtiin alun valssipyöritystä joka sujui ok, mutta irtoaminen ei sujunut. Totesin ettei näitä ohjausjuttuja sittenkään kande tehdä yksin ja päätin tehdä esteitä. Vedin kepit puoliksi ja tein lähetyksiä hypyiltä. Sinni olisi alussa tehnyt sen toisen puolikkaankin vaikka väkisin mutta palkkasin silti. Sitten kun myöhemmin pyysin tekemään molemmat niin ei enää jotenkin sujunutkaan.

Mutta siis kaikki sisäänmenot meni mistä vaan! Tosin vain yhdeltä hypyltä muistaakseni. Ja mitään överivaikeita en pyytänyt.

Välillä tein pari A:ta ja puomia. A oli oikein hyvä, puomilla hidasteli. Taisi olla aikalailla ekat kerrat kun teki tämän uuden kontaktiosaamisen kanssa isoja esteitä. Kovin tyytyväinen olin niihin, enkä mitään muita esteitä niihin liittänyt.

Iltapäivällä vielä innostuin toisella radalla. Satu veti meille treenit ja radan alku oli aika iisi. Melkein suoraan kaksi hyppyä ja A... Sepä fiksua. Sinni oli pari tuntia sitte tehny ekat isot A:t ja nyt tosi kovaa vauhtia lähestyminen. Sieltä se lensi yli selkä väärinpäin eikä mitenkään saanu pysäytettyä kontaktille. Pelkällään meni kyllä hyvin, mutta edes yhdeltä hypyltä ei pystynyt pysäyttämään. Olin jo repimässä hiuksia, nytkä nää kontaktit hajos. Mutta jos nyt kuitenki annetaan anteeksi kun vaatimus oli liian suuri.

Siitä jatkettiin aika väljään hyppykuvioon ja oltiin Saduin kanssa molemmat ihan ihmeissään miten hyvin meni. Minä siksi, että irtosi niin nätisti hypyille. Satu siksi, että kääntyi niin hienosti. Kuvion lopussa oli samanlainen putken vääräänpäähän poispäinkääntö kun viimeksi PAWilla. Se ei taas aluksi sujunut, mutta nyt osasin korjata heti. Sinni oli ihan hieno kaikenkaikkiaan. Oikein hyvä määrä leiritreeniä meille. Loppulenkkeilyn jälkeen Sinni pääsi autoon herkuttelemaan ja mä saunaan. Kotiin tultiin aika myöhään, mutta onnellisina.

Sunnuntaina osallistuttiin ihan oikeisiin treeneihin! Sinnin ekat ulkopuolisen kouluttajan treenit! Oli aika jännää, mutta samalla tiesin, että kyllä me selvitään. Siinä ryhmässä oli muutenkin aika möllejä ja treenit muokattiin sen mukaan.

Alussa oli ihan hirveetä. Sinni huusi ja minä sähläsin. Pakkovalssi meni ihan hienosti pitkälläkin vauhdilla ja putkeen irtosi hienosti. Mutta välistävetoja me ei olla treenattu ikinä ja siinä kohtaa oltiin ihan pulassa. Sitä junnattiin pitkään pilkkoen ja huutaen. Sen jälkeinen takaakiertovalssi oli taas ihan helppo ja putken ohitusta ei tarvinnu edes miettiä. Puomi, kepit ja A jätettiin väliin ja jatkettiin putkeen lähetykseen joka ei taas onnannu. Otettiin pari tosi helpotettua ja mentiin tauolle.

Tauon jälkeen samaa putkikohtaa ja nyt se meni ihan superhyvin, vaikka putki käännettiin umpikulmaan ja lähettäessä kiiruhdin jo ihan muualle. Siitä oli hyppy(melkein)suora takanaleikkaukseen hypylle. Oli aika tiukka takanaleikkaus ja olin siinä kohtaa jo niin pahasti takana, että oli tosi hankala saada Tönttö jatkamaan eteenpäin. Palkattiin sitä monta kertaa, mutta noin hyvin ei vaan vielä irtoa eteen. Tehtiin takanaleikkaus vielä toiseen suuntaan, mutta siitä jatkui putkeen joten se meni kun vettä vaan. Sitten taisi olla jo aika mennä taas tauolle.

Vikalla kerralla otettiin ensin tosi hauska putkiralli, se meni hienosti, umpiputket Törppö kyllä tuntee :) Sitten päästiin asiaan kun halusin tehdä radan kokonaan siihen asti mihin oltiin harjoteltu. Hui ja jee! Kontaktit ja kepit radalle vaan, me kyllä hoidetaan! Se välistäveto taisi jopa onnistua, mutta nyt ei enää ohittanut putkea. Tein sen kohdan eri kautta niin ei ollut putki tiellä. Siitä puomille ja se meni kuin aina olisi ollu radalla! Suoraan siitä kepit, aika avokulma ja sinne sujahti! Täysiä loppuun asti ja takaakiertohyppy päälle, ihana Sinniläinen! Sitten A, hienosti tottakai. Loppuun vielä putket ja hyppysuora jonka takaaleikkaus ei nyt vieläkään onnannu. Mutta ei paljon vaivaa. 17 estettä virheellisesti, mutta melko sujuvasti ja lujaa. Mun pikkuruinen ihana Sinni oli liikuttavan hieno.

Koska koko rahalla (ja palkalla) piti treenata niin lopussa tehtiin kontaktilla nytkytystreeniä. Satu sanoi, että oli lähtenyt liikkeestä eikä JES:istä, joten nyt tsuumi siihen asiaan. Kuppi eteen, Hömppä ALAS ja hytkymään. Ensin ei sietänyt mitään, sitten sai liikkua kunhan kädet pysyy kurissa, namien loppuessa sain jo juosta ohi kädellä vetäen eikä karannut! Täytyy vielä käydä läpi näitä enemmän ja kokonaisella esteellä, mutta hyvä alku tämä oli.

Aikamoinen viikonloppu! Saatiin kepit ja kontaktit radalle. Tai keinu puuttuu ja rengas. Hypyt oli kokoajan noin 20 cm, enkä tiedä raaskinko koskaan nostaa niitä. Mutta on se vaan mahtavaa kun on oma agikoira taas!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti